Poëzie en Proza 


Arnol Kox

Stadsdansen, straatrodeo en choreograferen. Geleerd te verweren, ontwijk ik verre kijkers met doelgerichte pitch. De rolstoelroeper, de ‘Clipboard-verkooppraatjes-sporters’, kon de bocht niet krom genoeg nemen. Origami met ledematen gaat niet. Ik wil niks, nee ik wil niet dat jij iets van mij wilt, mijn aandacht.

Lees meer »

Project met Marianne. E.W. Jonker

(Schilderij 1 met gedicht 'Stroming' ) Over de afgelopen maanden heeft er een samenwerking plaats gevonden tussen mij en Marianne. E. W. Jonker. Het project bestaat uit 2 delen waarvan het eerste deel deze week is afgerond. Het was de bedoeling dat ik gedichten schreef bij schilderijen van haar. In het 2e deel dat nog volgt gaat Marianne een schilderij maken bij een gedicht.

Lees meer »

Project met Marianne. E.W. Jonker

(Schilderij 2 met gedicht 'Netwerk') Over de afgelopen maanden heeft er een samenwerking plaats gevonden tussen mij en Marianne. E. W. Jonker. Het project bestaat uit 2 delen waarvan het eerste deel deze week is afgerond. Het was de bedoeling dat ik gedichten schreef bij schilderijen van haar. In het 2e deel dat nog volgt gaat Marianne een schilderij maken bij een gedicht.

Lees meer »

Toos Bonten Expositie

(Schilderij 1 met gedicht 'Elementair') Op 27 januari 2019 is in Villa de Kleine Heide te Son, de expositie geopend van Toos Bonten. Deze werd begeleid met muziek en gedichten van de dichtersclub 'Dichtbij'. Onderstaande leest u een gedicht dat door mij geschreven is met als leidend thema de elementen. 

Lees meer »

Toos Bonten Expositie

(Schilderij 2 met gedicht 'Vuursturen') Op 27 januari 2019 is in Villa de Kleine Heide te Son, de expositie geopend van Toos Bonten. Deze werd begeleid met muziek en gedichten van de dichtersclub 'Dichtbij'. Onderstaande leest u een gedicht dat door mij geschreven is met als leidend thema de elementen. 

Lees meer »