Info

RARARADIO is een non-profit online radio station, gelegen op Strijp S; de Urban Jungle van Eindhoven. Opgericht in 2018 door muziek fanaten, die vonden dat muziek, kunst en cultuur beter vertegenwoordigd kon worden. Een honderdtal shows, dagelijks te beluisteren van 11:00 tot 23:00 uitgezonderd zondag. Artiesten, DJ’s, dichters, sprekers, podcasts, talkshows, you name it en alles wordt met grote passie aangeboden.

Samen met Carmen Verduyn (1994), schrijfster en spoken word artiest. Coach bij Poetry Circle Eindhoven, producent bij ‘Onuitgesproken’ en ‘Losse Eindjes’, literatuurprijswinnaar en nog heel veel meer, hoast ik ‘Weerwoord’. Het programma bij RARARADIO waar jong schrijf talent kennis maakt met radio en het publiek kennis maakt met hun.

https://rararadio.org/ 

Elke 1e dinsdag van de maand, tussen 18:00 en 20:00, worden er 2 gasten door ons uitgenodigd. Zij laten ons hun dichtkunsten horen, waarop wij om verdieping vragen. Een interview geeft inzage in hun projecten en processen, waar ze te zien, te luisteren en te voelen zijn. Vandaag eerst hier.

De sfeer is gemoedelijk. Niks is taboe. Alles bespreekbaar, behandelbaar, uitvoerbaar, gewoontjes en ongewoon bijzonder. Er wordt veel gelachen, geouwehoerd, serieus geluisterd, gehuild om thema’s die raken en verwonderd om kunst die verbind; in de studio en daar waar de radio aanstaat.  


Poetry Circle Nowhere is een landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers dat performances en voorstellingen maakt voor theaters, festivals, huiskamers, boomhutten en andere plekken.

Poetry Circle Nowhere heeft Circles in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Tilburg, Leeuwarden en Zwolle. In elke stad komen wekelijks schrijvers samen om onder gepassioneerde leiding van coaches en artiesten van verschillende pluimage hun kunsten te ontplooien. Excellente talenten stromen uit deze kweekvijvers door naar Poetry Circle Nowhere; een collectief van artiesten die performances en voorstellingen maakt voor prominente podia in binnen- en buitenland.

https://www.poetrycircle.nl/

Na auditie gedaan te hebben in november 2020, ben ik doorgelaten tot Poetrycircle040 (Eindhoven). Tussen uitzonderlijk talent heb ik een plaats veroverd en heb ik in het eerste half jaar van 2021 deelgenomen aan dit prachtige coaching traject. Deze uitgelezen kans heeft mij dichter tot mij en de dichter in mij gebracht. Ook bracht het mij dichter tot anderen en in deze verbondenheid heb ik ook veel mogen leren van andere deelnemers. 

Lijkt je dit wat? Elk jaar vinden er audities plaats in November.  Kijk hiervoor even op www.Poetrycircle.nl. Mocht je twijfelen, mag je ook contact met mij opnemen. Ben je een 'zolderkamer' dichter en wil je jezelf onder het stof vandaan halen, wil je de wereld in met jouw poëzie, is het tijd dat jouw stem een podium krijgt, dan is de PoetryCircle helemaal de plek voor jou. 


Aan het begin van de Corona crisis heb ik mee mogen doen met het  'steuntje-in-de-rug' initiatief van OmroepHelmond destijds nog, inmiddels DitisHelmond. Een initiatief dat via de lokale omroep op tv een steuntje in de rug moest zijn voor alle Helmonders. Hier heb ik toen 2 Corona gedichten voor mogen dragen. Niet veel later werd ik gevraagd of ik meer voor de omroep kon betekenen. 

Hierna heb ik nog mee gedaan met het 'zomer' project en ben ik met 6 afzonderlijke zomer gedichten op tv geweest. Het geschreven materiaal is terug te vinden op deze website.

De samenwerking met DitisHelmond is gebleven en nu ben ik maandelijks te horen op de radio. Tot op heden is dit nog 1 zaterdag in de maand, vanwege drukte. In de toekomst wil ik onderzoeken of ik meer voor de omroep kan betekenen. 

1 keer in de maand, op zaterdag, tussen 11 en 12u, bij Helmond info