DitisHelmond opening

Gepubliceerd op 18 juni 2021 om 23:57

Letterlijk de radiotoren beklommen! Twaalf trappen, mijn adem pakken als ik adembenemend loos van woorden niet kan spreken, wanneer ik  uitkijk over deze prachtige stad. Ik had ook de lift kunnen nemen, maar nee.  Op de 5e etage in-air zijn we on-air, eindelijk zo ver, maar dichterbij dan ooit. In het hart waar Helmond luistert.

 

En waar Helmond luistert spreken wij, delen wij, dragen bij aan alles wat hier leeft, beweegt en geven wij de stad aan jou, vandaag een beetje meer. Tot ons blauwe luisterbaken door de ramen de nacht belicht tot de dag dicht gaat en morgen verder gaat. Wie zijn gezicht al opgeheven heeft, weet waarover ik spreek.

 

Ik word blij van neonlicht en lachen om leuke gesprekken, hoesthoesjes en kugknopjes, inter- en panorama-view met gast en horizon , spik splinter-nieuwsuitzendingen, microfoons met ledematen en alle oproep fanaten hier. Nog maar net is toegewijd,  ingewijd door de wethouder en nu houden we de pas erin tot mevrouw Blanksma de laatste dansplaat uitblaast.

 

Vierentwintig uur brand er passie met zonnebrand  en kleurt het eerste leven lichtbruin met optredens, cultuur, muziek en poëzie, opkomend talent, een nachtshow fervent, tot het ochtend braken de middag halen wordt, met kluister luisterwaardig programma.

 

 ‘Dit is Helmond’ is wat Helmond is, maar wat Helmond maakt dat ben jij.